bytte Windows 8 med Windows 7

Nedgradere til Windows 7

Spørsmål:

 Jeg har kjøpt en ny pc som fulgte med Windows 8. Jeg er ikke så fornøyd med det nye utseende til Windows og lurte på hvor vanskelig det ville være å installere Windows 7, og eventuelt om det vil oppheve min reklamasjonsrett.

 

Svar:

Det å nedgradere operativsystemet skal ikke oppheve reklamasjonsretten på maskinvaren. Du kan kjøre/installere hvilket som helst operativsystem du ønsker.

 

Hvorvidt du kan nedgradere til Windows 7 vil avhenge av om din Windows 8 PC ble kjøpt med nedgraderingsrettigheter (spør om det følger med en slik rettighet før du kjøper pcen). Med en nedgraderingsrettighet, kan du installere en tidligere versjon av Windows uten å måtte kjøpe en ekstra nøkkel for programvaren. Windows 8 Pro gir ofte nedgraderingsrettighet til Windows 7 ProfessionalVær oppmerksom på at selv om du skal bruke en SSD harddisk, vil Windows 7 ikke starte opp like fort som Windows 8.

Du bør også være oppmerksom på at de PCene som selges med Windows 8, ikke nødvendigvis har blitt testet med Windows 7. Det er heller ingen garanti for at det finnes drivere beregnet for Windows 7 som kan brukes på din pc.